Koelingstherapie

Minder pijn, korter ziekenhuisverblijf en hogere patiënttevredenheid na een ingrijpende gewrichtsoperatie: dit zijn de redenen om te kiezen voor koelingstherapie.

Door de juiste hoeveelheid energie uit het lichaam te onttrekken wordt de inflammatoire reactie beperkt.

Afbeelding(en)

Knie.JPG

Beschrijving

Koelingstherapie beperkt en controleert de imflammatoire reactie van het lichaam door de juiste hoeveelheid energie van het lichaam te onttrekken, afhankelijk van de specifieke situatie waarin de patiŽnt verkeert.

De imflammatoire reactie op lichamelijke of traumatische beschadiging van het weefsel, wat optreedt bij een ongeval, een operatie, overbelastingsblessure of sportblessure is het natuurlijke afweermechanisme van het lichaam. Dit natuurlijke en essentiŽle proces beschermt het lichaam tegen verdere beschadiging van het weefsel en initieert weefselgenezing.

Helaas heeft ontsteking heel wat nadelen en bijwerkingen waaronder zwelling, pijn, oververhitting, immobiliteit en stijfheid. Deze fysieke 'overreactie' belemmert vaak een snel en volledig herstel.

Door koelingstherapie te gebruiken wordt de weefselreactie beheerst en worden pijn en zwelling verminderd. Het verminderen van pijn geeft heel wat voordelen.

PatiŽnten voelen zich comfortabeler bij het bewegen en de pijn cyclus wordt onderbroken waardoor de spiercontrole wordt bevorderd. Ook het gebruik van analgetica wordt verlaagd.

Pijnvermindering is gunstig in zowel acuut als chronisch pijnbeheer. Door het verminderen van de zwelling neemt ook de pijn af maar nog belangrijker, de beweeglijkheid verbetert en bijgevolg ook de mobiliteit en functionaliteit.

Tevens vermindert koelingstherapie de zuurstofeisen van het weefsel waardoor de kans op secundaire weefselschade ook afneemt. Door het beÔnvloeden van al deze parameters verbetert en versnelt koelingstherapie het herstelproces.

Aangezien de parameter temperatuur op zich onvoldoende garantie geeft en onbetrouwbaar is om het herstelproces van de patiŽnt succesvol te beÔnvloeden wordt met koelingstherapie een baanbrekende benadering voor geavanceerd herstel geÔntroduceerd.

Op basis van gestandaardiseerde en reproduceerbare protocollen, respecteert koelingstherapie de grote verscheidenheid aan parameters binnen het thermodynamisch model. Het is de eerste behandeling die binnen dit model met succes een aantal parameters controleert, waaronder temperatuur, druk, doorstroming en tijd maar ook rekening houdt met individuele en trauma specifieke parameters.

Fabrikant

fabrikant_oudshoorn.jpg


DocumentenVideoMeer informatie
Wilt u meer informatie over onze producten?