Tecres antibiotisch geladen spacers

Voor de behandeling van geïnfecteerde gewrichtprotheses bieden wij voorgevormde cementspacers aan. De spacers van Tecres zijn gefabriceerd met specifieke poreuze eigenschappen. Door deze specifieke eigenschap is de spacer in staat over een langere periode zijn antibioticum toe te dienen en voorkomt de aangroei van bacteriën en de vorming van een biofilm (zie studie). Dit in tegenstelling tot op de OK gefabriceerde spacers van botcement.

Afbeelding(en)

Beschrijving

Onze schouderspacers zijn vervaardigd uit Gentamycine houdend botcement. Onze heup- en kniespacers zijn naast de variant met Gentamycine houdend botcement ook te verkrijgen in een Vancomycine en Gentamycine combinatie.

De spacers voor de heup-, knie en schoudergewricht zijn direct leverbaar. Bij iedere zichtaanvraag leveren wij een set bijbehorende pasprotheses. Bij de Vancogenx cementspacers leveren wij tevens het Vancogenx revisiecement mee.

Cementspacers voor het heupgewricht

De cementspacers voor het heupgewricht zijn verkrijgbaar met het antibioticum Gentamicine en de combinatie Vancomycine en Gentamicine (Vancogenx). De heup spacers hebben een plat profiel, de zogenaamde flat stem steel. De steel is voorzien van een sterke metalen kern, waardoor beperkte mobilisatie van de patiënt mogelijk is.

Bij een zichtaanvraag leveren wij standaard de spacers met kopmaat 46mm, 54mm en 60mm met standaard en lange heupsteel.

•Flat Stem heup spacer: cementspacer met Gentamicine houdend botcement

Flat_stem_spacer_schema.jpg

•Flat Stem heup spacer Vancogenx: cementspacer met de combinatie Vancomycine en Gentamicine houdend botcement

Flat_stem_spacer_Vancogenx_schema.jpg

Spacer_Hip.jpg

Cementspacers voor het kniegewricht

De cementspacers voor het kniegewricht zijn verkrijgbaar met het antibioticum Gentamicine en de combinatie Gentamicine en Vancomycine (Vancogenx).

Sinds kort is het assortiment uitgebreid met de Augmented Tibial Stem waarbij er in combinatie met de bestaande kniespacer gekozen kan worden uit een 7mm of 12mm augmentatie bij fors tibiaal botverlies.

De Augmented Tibial Stem (ATS) is verkrijgbaar in de combinatie Vancomycine en Gentamycine houdend botcement.

•Knie spacer: cementspacer met Gentamicine houdend botcement

Knie_spacer.jpg

•Knie spacer Vancogenx: cementspacer met de combinatie Vancomycine en Gentamicine houdend botcement

Knie_spacer_Vancogenx.jpg

Spacer_Knee.jpg

Cementspacers voor het schoudergewricht

De cementspacer voor het schoudergewricht is verkrijgbaar met het antibioticum Gentamicine in twee verschillende maten: kopmaat 41 mm en kopmaat 46mm.

Schouder_spacer.jpg

Spacer_Line_7.jpg

Custom made cementspacers

Voor sommige infecties is alleen een custom made oplossing goed genoeg. Tecres kan naast het standaard assortiment van spacers tevens cementspacers maken met een specifieke antibioticum of een afwijkende vorm of maat.

Samen met u kijken we naar de beste oplossing en kan fabrikant Tecres de custom made spacer speciaal voor uw patiënt fabriceren.

Fabrikant

Documenten

Video(s)

Wilt u meer informatie over onze producten?