Medacta NextAR technologie

Medacta NextAR technologie

Medacta International S.A. werd in 1999 in Zwitserland opgericht en heeft zich in eerste instantie exclusief gericht op ontwerp en productie van innovatieve orthopedische oplossingen in heup-, knie- en schouderarthroplastiek. In 2010 doet Medacta zijn intrede in de wervelkolomchirurgie.

Wij treden sinds 2019 in Nederland op als exclusief distributeur van het Medacta wervelkolom-portfolio.

Artikelomschrijving

Gestandaardiseerde implantaten in de individuele patiënt zo nauwkeurig mogelijk inzetten: dat stelt de Zwitserse fabrikant Medacta zich al sinds 1999 ten doel. In heupprothesiologie (MyHip), in knieprothesiologie (MyKnee) en sinds 2014 ook in de wervelkolomchirurgie, onder de naam MySpine. MySpine bleek baanbrekend: het won in 2014 de ‘Spine Technology Awards (Orthopedics This Week), en in 2019 de ‘Best Healthcare Award -Navigation & Robotics Solution (Medtech Brakthrough Awards)’. Nu gooit Medacta hoge ogen met de nieuwste toegevoegde technologie: NextAR, de meest recente (2022) winnaar van de ‘Spine Technology Awards (Orthopedics This Week)’.

Beide systemen maken deel uit van Medacta’s ‘MySolutions Platform’: een pakket aan totaaloplossingen (instrumenten, implantaten en ondersteunende technologieën) om de behandelingsresultaten in individuele patiënten zo effectief, efficiënt en duurzaam mogelijk te verbeteren.

‘Real-time’ begeleiding bij pedikelschroefplaatsing

NextAR Spine begeleidt de operateur ‘real-time’ bij het plaatsen van pedikelschroeven, zowel in open als in minimaal-invasieve procedures. De met MySpine’s 3D geprinte hulpmiddelen opgebouwde ervaring en deskundigheid wordt daarmee vertaald naar een op ieder gewenst moment inzetbare technologie die, op basis van Bluetooth verbindingen tussen instrumenten, een verrijdbare beeldscherm-computer en een van Augmented Reality voorziene bril, de operateur in staat stelt om -de ogen gericht op het operatiegebied- met de nauwkeurigheid van navigatie pedikelschroeven te plaatsen.

Video

Meer informatie over NextAR?