TRIGEN INTERTAN

Intertrochanteric Antegrade Nail

Afbeelding(en)

Beschrijving

De korte en lange TRIGEN INTERTAN nails zijn geindiceerd voor fracturen van het proximale femur. Het INTERTAN-systeem maakt gebruik van anatomische, trapeziumvormige implantaten en niet van de conventionele ronde intramedullaire pennen.

De INTERTAN heeft twee geïntegreerde, in elkaar grijpende schroeven voor grotere stabiliteit en weerstand tegen postoperatieve rotatie van de femurkop. Intra-operatief wordt in antirotatie voorzien met behulp van het instrumentarium. Verder is er een distale split in de pen tegen dijbeenpijn en ter voorkoming van mogelijke distale tip fracturen. Als zodanig is de INTERTAN een vierde generatie pen.

In vergelijking met intramedullaire pennen met een single lag screw die op dynamisatie zijn gebaseerd, geeft de INTERTAN door zijn bijzondere ontwerp een antwoord op postoperatief voorkomende problemen na fixatie van proximale femurfracturen:

Cut out door de femurkop
Ongecontroleerd té ver inzakken met verkorting van het collum, waardoor er problemen ontstaan met de werking van de heupabductoren
Dijbeenpijn en mogelijke distale tip fracturen

Optioneel kan ook een configuratie met een enkele schroef in de femurkop worden geplaatst, indien er sprake is van proximale femurfracturen met voldoende rotatiestabiliteit.Componenten in de proximale femur worden het sterkst belast als de heup van flexie naar extensie beweegt (opstaan uit een stoel, traplopen). Gedurende dergelijke bewegingen zorgt de trapezoidale vorm van de INTERTAN voor de stabiliteit van het implantaat in het femur. Door de geïntegreerde schroefconfiguratie krijgen de femurkop en -hals de nodige rotatiestabiliteit en is een betere weerstand tegen cut out. Door deze eigenschappen biedt het INTERTAN-systeem een innovatieve behandeloptie voor proximale femurfracturen.

Oudshoorn chirurgische techniek B.V. is exclusief agent voor de Smith+Nephew trauma producten in Nederland. Voor meer informatie, neem contact op met customer service van Smith+Nephew:
NL-Customer-Service@smith-nephew.com of op telefoonnummer 020-6543999.

Wilt u meer informatie over onze producten?