Trigen Knee Fusion Nail

Trigen Knee Fusion Nail

Afbeelding(en)

Beschrijving

Indicaties
Historisch gezien wordt knie-artrodese gebruikt als een alternatieve vorm van behandeling voor knie-artrose. Het kan worden overwogen in monarticulaire artritis, meestal als gevolg van trauma. Een meer gebruikelijke indicatie voor knie artrodese is echter na mislukte totale knie artroplastiek. Dit kan ondergeschikt zijn aan een infectie, mechanische problemen in de knie of verlies van het extensormechanisme. Als de artrodese wordt uitgevoerd na een infectie, kan dit in één of twee stappen gebeuren.

Preoperatieve röntgenevaluatie
Het is noodzakelijk om lange röntgenfoto’s van het gehele lidmaat te verkrijgen om de twee meest kritische kenmerken met betrekking tot intramedullaire pen keuze te beoordelen: penlengte en pendiameter. Met behulp van een röntgen marker worden lange röntgenfoto’s van de heup (waaronder de heup, de knie en de enkel op A-P) verkregen. Ook worden laterale opnames van het femur en de tibia en een lateraal deel van de knie verkregen.
De pen moet zich uitstrekken van de punt van de grote trochanter tot binnen 2-6 cm van het plafond van de enkel. Als de artrodese wordt uitgevoerd na een mislukte totale knie-artroplastiek, dan moet de dikte van de femur- en tibiale componenten en eventuele botdefecten die zullen worden gereseceerd, worden afgetrokken.

De vergroting moet worden bepaald door de röntgen marker en de juiste aanpassing van de meting moet worden uitgevoerd. De knie arthrodese pen is verkrijgbaar in lengtes van 55-90 cm (in stappen van 5 cm). Extra lengtes kunnen speciaal worden besteld.
De kanaaldiameter moet ook preoperatief worden bepaald. Ook hier moet met behulp van de röntgenstraalmarkering de diameter van het dijbeen en het scheenbeen aan de landengte worden bepaald. De tibia heeft meestal de kleinere kanaaldiameter. De corticale dikte kan een bepaalde mate van ruimen toelaten om de kanaalgrootte voor de nagel te vergroten. De Knee Fusion Nail is verkrijgbaar in 11,5mm en 13mm diameter.


Titanium_Knee_Nail.JPG
Opmerking: Afbeeldingen op deze pagina worden niet op schaal weergegeven.

Preoperatieve planning
De volgende chirurgische techniek is voor knie-artrodese na een mislukte totale knie-artroplastiek. Voor artrodese om andere redenen zouden aanpassingen nodig zijn.
De patiënt wordt in rugligging op een operatietafel geplaatst. Een fluoroscopische plank is nodig om fluoroscopie van de heup tot de enkel mogelijk te maken. Een zandzak of een stapel linnengoed moet onder het ipsilaterale bekken worden geplaatst om de grotere trochanter in een betere positie te brengen voor visualisatie.
De betrokken extremiteit wordt geprepareerd en gedrapeerd om de grote trochanter tot aan de voet te kunnen bereiken. De voet moet zichtbaar zijn om te helpen bij de rotatie-uitlijning.

Oudshoorn chirurgische techniek B.V. is exclusief agent voor de Smith+Nephew trauma producten in Nederland. Voor meer informatie, neem contact op met customer service van Smith+Nephew:
NL-Customer-Service@smith-nephew.com of op telefoonnummer 020-6543999.

Wilt u meer informatie over onze producten?