Adler Ortho Modula

Adler Ortho ontwikkelt de meest vooruitstrevende technieken en systemen op het gebied van heupprothesiologie. Zij ontwikkelden als eerste de Titanium 3-D print technologie (Ti-por) voor heupproducten in de Orthopedie.

Adler Ortho heeft modulaire nekken al in 1987 ontwikkeld en door de jaren continue verbeterd. Met Modula kan een heupprothese optimaal worden aangepast aan de anatomie van elk individu, vrouw of man.

Afbeelding(en)

Beschrijving

Vrouwen verschillen ten opzichte van mannen in de anatomie van de heup; ook weten we dat meer vrouwen dan mannen last krijgen van slijtage in hun heupgewricht.

Door een nieuwe modulaire toepassing, Modula® genaamd, is, als onderdeel van een heupprothese, optimaal herstel mogelijk geworden. Een veelheid aan offset, hoogte, CCD-hoek en ante-retroversiemogelijkheden helpt intra-operatief de originele anatomische positie van de heupen te herstellen. Hierdoor zal een snel herstel van de functie toenemen en neemt de kans op luxaties af.

Lineaire Matrix

Modula® is opgezet als een lineaire Matrix, waarmee op eenvoudige wijze CCD-hoek, beenlengte, offset, ante- retroversie aangepast kan worden. De aanpassingen die intra-operatief gedaan kunnen worden beïnvloeden de overige parameters niet.

Dat wil zeggen dat indien bijvoorbeeld de juiste lengte bepaald is, hierbij een offset en ante- of retroversie kan worden gezocht, zonder een compromis te doen aan de lengte of andere parameter.

Modula® heupprothese

Modula® beschikt over wel 27 verschillende mogelijkheden.
• De maximaal te bereiken offset bedraagt 12 mm (in 3 stappen).
• De maximaal te bereiken hoogte bedraagt 12mm (in 3 stappen).
• De variatie in Ante- en Retroversie bedraagt 9° (in 3 stappen).
• De CCD-hoek van de prothese 132° kan variëren tussen +16,6° en -16,6°.

Fabrikant

Documenten

Video(s)

Wilt u meer informatie over onze producten?