Equinoxe anatomische schouderprothese

Equinoxe anatomische schouderprothese

Het Equinoxe schoudersysteem is bekend als het eerste schouderplatformsysteem (sinds 2007) op de markt. 

Met de anatomische/ primaire schouderprothese heeft de u de mogelijkheid om de unieke anatomie van een patiënt na te bootsen én de intra-operatieve flexibiliteit om een totale schouder om te zetten naar een reversed schouderprothese.

Artikelomschrijving

Gepatenteerde Replicator Plate
De replicator plate biedt u in situ een anatomische reproductie van ± 7.5˚. De kop en replicatorplate bieden een onafhankelijke instelbaarheid van zowel de mediale en posterieure offset en aanpassing van de inclinatie en stellen de specialist in staat om de anatomische positie van de kop te reproduceren op het resectievlak.

Glenoidoplossingen

Voor een primaire schouderingreep kunt u gebruik maken van een ongecementeerde schoudersteel gecombineerd met een hybride cage glenoid component voor optimale fixatie. Het Equinoxe schoudersysteem biedt de gebruiker een ruim assortiment aan glenoidoplossingen, inclusief peervormige, pegged, keeled en geaugmenteerde componenten. 

De Equinoxe 8 en 16 graden posterieure geaugmenteerde glenoidcomponenten zijn ontworpen om botverlies te beperken en de fixatie te bevorderen. 

Intra-operatieve flexibiliteit
Het Equinoxe schoudersysteem stelt u in staat een totale schouder peroperatief om te zetten van anatomisch naar reversed, zonder de steel te hoeven verwijderen.

Tevens biedt het Equinoxe schoudersysteem een ruime keuze aan verschillende diameters excentrische koppen. Bij onvoldoende kwaliteit van het bestaande glenoid van de patiënt kan de chirurg ook kiezen voor de Cuff Tear Arthropaty (CTA) kopcomponent. 

Video

Meer informatie over de Equinoxe schouderprothese?