Equinoxe reversed schouderprothese

Equinoxe reversed schouderprothese

Het Equinoxe schoudersysteem is bekend als het eerste schouderplatformsysteem (sinds 2007) op de markt. 

Het systeem is een platformsysteem waarbij gecementeerde en ongecementeerde stelen gecombineerd kunnen worden voor een primair anatomische of een reversed optie.

Het ontwerp van het Equinoxe reversed schouder systeem zorgt voor meer off-set, wat uiteindelijk zorgt voor meer bewegingsvrijheid van het schoudergewricht.

Artikelomschrijving

De biomechanica van een Equinoxe reversed schouderprothese, maakt dat het Equinoxe reversed schoudersysteem, het systeem met de laagste risico op scapulair notching is. Dit komt door het lateraliseren van de humerus en het medialiseren van het centrum van rotatie, wat een optimale spanning en lengte oplevert van de m.deltoideus.

Reversed Glenoid
De centrale peg van het reversed glenoid is decentraal geplaatst waardoor het reversed glenoid zo caudaal mogelijk geplaatst kan worden en toch met de centrale peg in goed bot geplaatst zit. De centrale peg is op te vullen met bot en zorgt voor een goede secundaire fixatie. Er kunnen maximaal 6 schroeven geplaatst worden in het reversed glenoid.

Augmented Glenoids
Het Equinoxe schouder systeem is het eerste schouder systeem met geaugmenteerde gecementeerde primaire glenoidopties en met geaugmenteerde reversed glenoidopties.

Video

Meer informatie over de Equinoxe schouderprothese?