INTEOS 3.5mm Proximale Humerus Plaat

INTEOS 3.5mm Proximale Humerus Plaat

De Hofer-oplossing voor de proximale humerus is ontwikkeld met als doelstelling het minimaliseren van de kansen op bekende voorkomende complicaties van plaatfixatie van complexe proximale humerusfracturen:

  • Protrusie van schroeven door de humerus kop;
  • Uitbraak van schroeven uit de humeruskop;
  • Varus-collaps van humeruskop;
  • Nonunion.

Artikelomschrijving

De anatomische afsteunplaat (met links- / rechtsvariant) zoekt een laterale, verhoudingsgewijs distalere positie op de proximale humerus, waar de weke delen enveloppe ruimer is en de kans op postoperatieve impingement wordt geminimaliseerd.

De caudale plaatpositie maakt het plaatsen van steilere schroeven mogelijk, wat de stabiliteit van de fixatie vergroot en de kans op varus-collaps verkleint.

De plaat is verhoudingsgewijs dun, van een flexibele titanium variant en vormt daarmee een accomoderende basis voor schroefverankering die tegelijkertijd de kans op schroefprotrusie in de kop verkleint, de kans op ‘stress-shielding’ vermindert en daarmee een meer fysiologische belasting van het aangedane bot tot gevolg heeft.

De door middel van een richtblok-opzetstuk te vinden, voorbepaalde schroefrichtingen dragen bij aan de verkleining van de kans op schroefprotrusie in het kopfragment. Het ruimere aantal kalkarschroeven geeft extra kansen op stabiel herstel van de ‘medial hinge’  en verkleint zo de kans op varus-collaps.

Video

Fabrikant

Documenten

Meer informatie over INTEOS 3.5 PHP?